Sådan kan massage hjælpe dig i hverdagen

Vidste du, at massage for mange mennesker kan være en mere end gavnlig hjælp i deres hverdag? Flere end man lige skulle tro, går til fysioterapeut og får en særlig form for massage, som kan hjælpe netop dem. Fx er der mange, der gør brug af en smertefysioterapeut

En god grund til at få massage er selvfølgelig, at det ganske enkelt føles enormt rart. De fleste mennesker kan godt lide at få massage, og det er ikke unormalt, at man masserer hinanden i fx en familie, som partnere eller som venner. Læs mere her.

Fysioterapi

Kropslige smerter

Hvis du har kropslige smerte, kan massage måske være en hjælp for dig i mange tilfælde. Uanset, hvor du har ondt i kroppen, kan det ofte være en god ide at tage til smertefysioterapeut. En smertefysioterapeut kan hjælpe dig til at finde ud af årsagen til de kropslige smerter. Dette er første step på vejen til at komme af med de givne smerter. 

En fysioterapeut kan også give dig nogle redskaber. Ofte får du nogle øvelser, som du skal lave for at få det bedre i din krop. Det er ofte små styrketræningsøvelser eller måske en særlig form for stræk. 

En fysioterapeut vil måske også give dig massage. Denne massage kan være med til at lokalisere problemet: Hvor gør det ondt? Hvordan gør det ondt? Derudover kan massagen også hjælpe dig til at slappe af i musklerne. Ofte er afspænding et stort tema, når det kommer til at blive fri for smerter, og her spiller massagen ind i billedet. 

Ambulance

Massage til kræftpatienter

Man har efter mange års forskning fundet frem til, at særlige typer massager i visse tilfælde kan spille ind som et led i behandlingen af kræft. I nogle tilfælde kan massagen være med til at udrydde kræften i kroppen. I andre tilfælde kan den være med til at give kræftpatienten en bedre livskvalitet. 

Især ved hudkræft kan massage virke lindrende på de smerter, som opstår ved denne sygdom. Det er vigtigt, at den person, som skal give dig denne massage, er uddannet indenfor onkologisk massage, som det hedder, for at massagen skal hjælpe. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.