Derfor skal du have det rette udstyr til dine dyr

Hund og mennesker sidder sammen

De er ikke altid helt nemt at have dyr. Størrelsen på dyret er her helt ligegyldigt. Der er naturligvis nogle ting, der gør det nemmere ved at have en kat end en hest, men grundlæggende er der mange af de samme ting, som man skal tage sig af. 

Man har selvfølgelig disse dyr af forskellige årsager. Det kan være, at man deltager i sportsgrene med dem eller har dem til forskellige fremvisninger. Under alle omstændigheder er det essentielt med det rette udstyr til dyrene. 

Sørg for at give det rette foder

Ligesom mennesker kan kost ændre stort set alt ved dyrets sindstilstand. Hvis de ikke får foder med nok proteiner, så vil de være sultne og mere utålmodige end hvis de fik en ordentlig kost. 

Et godt hint er som regel at se på deres pels. Hvis den er fedtet og lugter mærkeligt, så er det højst sandsynligt på grund af deres kost, som ikke er tilpasset til dem særlig godt. Man kan vælge imellem en masse forskelligt foder inde på linket https://canem.dk. Her er der til både heste, hunde og katte. 

Foderet er også noget af det, som kan give dyret mere energi i løbet af dagen. Undrer man sig over hvorfor ens kæledyr er træt og dvask kan det sagtens have noget med kosten at gøre. Det er i hvert fald et forsøg værd inden man sender dem til et dyrt dyrlægebesøg. 

Hold dem i god stand

Hvis man gerne vil beholde sine dyr i længere tid end normalt, så handler det om at passe godt på dem. Det betyder blandt andet at tjekke dem godt igennem for forskellige dyr og behandle diverse sår, som opstår, hvis de selv prøver at fjerne nogle af disse smådyr, der kan kravle på dem. 

For at undgå en infektion i såret, er det vigtigt at vaske det grundigt med vand og sæbe og give en helende balsam på såret. Mange dyr er set med lampeskærme rundt om hovedet. Det er så de ikke slikker på såret, men hvis man bare holder lidt øje med dem, så er det ikke en nødvendighed. 

Det er en god idé at gøre det til en rutine at passe på sine dyrs pels. Det kan man gøre med forskellige børster og kamme, alt efter hvor stor pelsen er. Hvis pelsen er kort, så kan det være lidt ubehageligt for dyret, hvis det er en for stor børste med for lange tænder. 

Når man vender dyret til at få pleje af sin pels, så bliver de også samtidig mere medgørlige omkring mennesker, fordi de bliver mere vant til deres berøring. Det kan også være en god måde at opbygge mere tillid mellem sit kæledyr og en selv. 

Hav alle de basale ting i hjemmet 

Man tænker måske ikke lige over det, men noget så simpelt som mad- og drikkeskåle er ret essentielt for dyret. Netop fordi der meget ofte er noget gummi nedenunder skålen, som gør, at den ikke bliver skubbet rundt eller går i stykker. 

Derudover så skal man selvfølgelig også have alt det basale hvad angår luftning af dyret, eller det rette udstyr så de har det så komfortabelt som muligt. Det kan være alt fra et dækken, når det er koldt eller når dyrene skal forblive varme efter en opvarmning til seler og snore. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *