Sådan mindsker du brandfaren i dit hjem

ild i mørket

Ildebrande er voldsomme og for de fleste menneskers vedkommende yderst farlige. En ildebrand kan være alt ødelæggende og den kan skabe store tomrum, specielt hvis den foregår i ens eget hjem. 

Er man rigtig uheldig, at ilden når at brede sig så meget, at man ikke kan få den slukket igen, så kan man risikere at ens hus brænder helt ned til grunden. Dette er der ingen mennesker der bør opleve. Derfor kan du i denne artikel blive klogere på hvordan du brandsikre dit hjem bedst muligt. 

Vælg den bedste opvarmning til dit hus 

Især i ældre huse, kan der være opsat gammel elektrisk opvarmning af huset. Det var nemlig ofte sådan man opvarmede huse i gamle dage. 

I dag findes der dog metoder, som er langt mere miljøvenlige og langt bedre for din pengepung, samtidig med at de også et langt mere sikre med hensyn til brandfare. Sådan en løsning kunne for eksempel være en varmepumpe. En varmepumpe er nemlig fuldkommen brandsikker og du kan derfor trygt installere en varmepumpe i dit hus. Læs mere om varmepumper her.

Tjek altid at din røgalarm virker 

En røgalarm er en virkelig god ven, at have hvis uheldet skulle være ude. Den kan nemlig advare dig inden, at ilden når at få ordentlig fat i dit hjem. den vil også fortælle dig, at der er for meget røg i dit hjem til, at det er sundhedsmæssigt forsvarligt at opholde sig i det. Det er nemlig ikke kun ilden der er farlig ved en ildebrand – røgen er også virkelig skadelig for dig.

Sørg for kun at sove i rum hvor du har direkte udgang til det fri 

Udover ovenstående råd, så bør du også sikre dig, at du altid kan komme ud af dit hus hvis der opstår ildebrand om natten. 

Det vil sige at du ikke bør sove i et rum, hvor der ikke er et vindue, som du kan komme ud af. Derfor er mange kældre også frarådet til beboelse, fordi man ikke kan komme ud hvis der opstår en ildebrand i ens hjem. Det vigtigste hvis der opstår en ildebrand i dit hjem er nemlig, at du selv og din familie kommer ud af huset uskadte. 

Hav gerne en ildslukker inde i huset 

Det er desuden altid en god ide, at have en ildslukker til rådighed inde i sit hus. Den er virkelig god at anvende ved både små og store ildebrande og kan rede dig fra meget. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.