Skal du have branddør til institutionen?

brandmaend

Står du for sikkerheden på en institution? Så er det klart, at du skal være sikker på, at der er branddøre. Der er ingen steder, hvor man kan være sikker på, at der ikke kommer til at opstå en brand. Det er noget, der kan være ganske skadeligt for både mennesker og ting. Derfor kan man give sig selv de bedste vilkår i en af de værst tænkelige situationer. Det gør man f.eks. med branddøre til bygningen. 

noedudgang

Hvor længe holder branddøren tæt?

Det er ikke nemt at sige, hvor længe en branddør holder tæt, da det også afhænger af klassificeringen af branddøren. Det er dog typisk, at branddøre for det meste er lavet til at holde enten 30, 60 eller 120 minutter. Det er altså lang tid, når man tænker på, hvor hurtigt det kan gå, hvis først ilden rigtigt får fast.

Sådan hjælper branddøren med beskyttelse

Men hvordan er det lige, at noget så banalt som en dør kan hjælpe, hvis der først kommer brand? Det, der gør branddøre smarte, er jo netop, at de kan lave en ildbarriere, hvor branden ikke kan trænge igennem. Det er klart, at det giver hjælperne mulighed for at have langt bedre kontrol over ilden, og den kan ikke sprede sig til lige så mange steder. Du sørger kort og godt for, at skaden ved ildebrand bliver mindre i tilfælde af, at det skulle ske. 

brandslange

Kan jeg få branddøre?

Der er ikke nogen steder, hvor branddøre ikke kan være. Det er nemlig også muligt at få dem lavet efter mål, så du kan ikke have arkitektur, der er ”forkert” til branddøre – heldigvis!

Skal der være meget plads omkring en branddør?

Det er klart, at man aldrig skal spærre adgangen til en branddør. Den skal være til at komme ud af. Men det kan være forskellige, om der er nogle specifikke krav i forhold til det sted, du skal bruge branddøre og i forhold til situationen. Men hvis der skal være styr på sikkerheden, så er det klart, at det skal være sådan, at der ikke er noget, man skal i gang med at flytte. Det skal kunne gå hurtigt, hvis der skulle opstå brand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *